26 Nisan 2008 Cumartesi

ROYAL SALES ÇAY AĞACI


ÇAY AĞACI HAKKINDA:

Kolay kullanımı ve etkisi bu ürünü evinizdeki ilk yardım dolabının olmazsa olmazlarından kılmaktadır. Çay ağacı Avustralya'da yetişen iğne şeklinde yaprakları olan narin sarımsı beyaz ya da morumsu çiçekleri olan bir çalı türüdür. Çay ağacı yağı su buharı yardımıyla damıtılarak elde edilmektedir. Bir ton yapraktan elde edilen yağ miktarı yaklaşık on litredir. Çay ağacından elde edilen uçucu yağ pek çok kozmetik ürünün bileşiminde bulunmaktadır. Günümüzde en önemli antiseptik ve uçucu yağdır. Avustralya'lı yerliler yüzyıllar boyunca çay ağacı yapraklarını türlü hastalıkların tedavisinde kullanmışlardır. Böcek sokmalarına ve yaralara karşı kullanılmıştır. Bazı enfeksiyonlar için de kullanmışlardır. Çağdaş tıpta kullanımına ise 1925 yılında başlanmıştır. Gösterdiği iyi biyolojik etkiler sayesinde bir dizi sağlık sorununun tedavisinde önem kazanmıştır.

Çay ağacı antiseptik özelliği nedeni ile mikroorganizmaların gelişmesini bununla birlikte mikroorganizmalar sayesinde görülen iltihaplarıda önler.Küçük et benlerine iyi gelir. Yanıklara iyi gelir. Yanıkların verdiği ağrılar hemen dinmektedir. Böcek sokmalarına iyi gelir. Böcek ve sinekleri kovucu özelliği vardır. Çay ağacı uçucu yağı ; - Antiseptik ve bakterisit özelliği olan en önemli yağlardan biridir. - Enfeksiyona sebep olan üç grup mikroorganizmaya karşı güçlü antibakteri etkisi yapar.Bunlar bakteriler, mantarlar ve virüslerdir. - Belirgin iltihap önleyici özellikleri vardır. Ciltte enfeksiyon, iltihap ve aknelerin oluşmasını engeller. - Sorunlu cilt bakımı için, ciltte görülen akne sivilce ,apse gibi problemlerde çözüm olmaktadır. - Mantar hastalıklarına faydalıdır. - Küçük et benlerine iyi gelir. - Vajinal enfeksiyonlarda kullanılması uygundur.

KULLANIM ŞEKLİ:

Herhangibir sınırlama olmaksızın, ihtiyaç duyulduğu sürece tedavi edilen cilt üzerine ince bir tabaka halinde sürülür. Günde birkaç defa kullanılabilir.

Hiç yorum yok: